fbpx

Zdravlje lica i ljepota – svakodnevni rituali koji će odložiti starenje

Male “pomagače” za odlaganje godina na koži lica, ali i cijelog tijela, možete naći svuda oko sebe, u prirodi ili svakodnevnim aktivnostima, za koje smo sigurni da nikada ne biste pomislili da pospješuju i produžuju mladolikost. Vrijeme je da počnete sa brigom za zdravlje lica na sljedeće načine.

ODRŽAVAJTE REDOVNU HIGIJENU LICA

Prvo i osnovno pravilo mladolikog izgleda je čista i njegovana koža. Kako bi koža na licu disala, odnosno kako bi pore bile oslobođene – treba redovno prati lice, ujutru i uveče, i to sredstvom namijenjenim za čišćenje isključivo vašeg tipa kože.

Neadekvatne “umivalice” mogu dodatno isušiti ili umastiti kožu lica, što će rezultirati pojačanim sebumom, začepljenim porama koje vode bubuljicama, a one potom i ožiljcima, crvenilu. Suva i iziritirana koža mnogo je podložnija boranju zbog izgubljene elastičnosti.

Jednom, ili ako je potrebno, dva puta nedjeljno, lice treba počastiti dodatnim uklanjanjem mrtvih ćelija sa kože lica i to pilingom, a potom je nahraniti nekom maskom. Uloga ova dva proizvoda je da smiruju problematičnosti na koži.

Ukoliko želite da brigu o svom licu i zdravlje lica prepustite stručnim rukama profesionalaca, tim iz Cacao Beauty Centra u Banjoj Luci je pravo mjesto za vas. Ne samo da će vaše lice biti zahvalno na jednom od mnogobrojnih tretmana kojima se tamo možete počastiti, već će i relaksacija i zadovoljstvo kao nusproizvodi ostati uz vas i dugo nakon samog tretmana.

ODABIR ADEKVATNE KREME JE POLA POSLA

Ako ne odaberete adekvatnu kremu opet ste u opasnosti da završite sa previše masnom kožom lica, jer sebum – koji je takođe mali pomagač u održavanju kože optimalno vlažnom, tada počinje nekontrolisano da se luči i troši, što dovodi i do raznih drugih kozmetičkih problema, a ne samo do boranja.

Dobra noćna krema i hranljiv anti age serum su vaši najbolji saveznici u borbi da vaše lice krasi zateguta i njegovana koža, čak i u poznijim godinama. Oni moraju da budu nutritivno bogati, da hrane i osvježavaju kožu tokom noći. Dnevnu kremu, pak, birajte na osnovu toga da li se svakodnevno šminkate ili vam je potrebna zaštita od sunca.

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savjet u vezi sa određivanjem tipa vaše kože ili odabira kreme, uvijek se možete obratiti stručnom i ljubaznom osoblju Cacao Beauty Centra.

NAMIRNICE KOJE PODMLAĐUJU KOŽU LICA

Poznata je stvar da hrana utiče na raspoloženje kod ljudi, to je prosto stvar hormona koji se luče u našem tîjelu, i određuju nam glad, sreću ili tugu. Hrana, isto tako, ima veoma pozitivan (ili negativan) uticaj na stanje kože, bilo da je jedemo ili je nanosimo na lice u formi maskica.

Namirnice poput jaja, meda, banana, krastavaca, smeđeg šećera ili kakaoa doprinose smanjenju crvenila, zaglađivanju kože, izbjeljivanju flekica na licu, kao i popunjavanju finih bora kod mlađih žena, i preduprjeđivanje nastanka novih, agresivnih brazdica.

Samo za organski kakao se vežu priče o boljoj cirkulaciji krvi kroz lice, antioksidativnim svojstvima i snažnom, afrodizijačkom mirisu.

zdravlje lica

MASAŽA SKALPA I LICA

Da biste svoje tijelo počastili jednom masažom, ne morate nužno rezervisati termin u salonu. Sve to možete prirediti i u svom domu. Masaža skalpa dok perete kosu ili dok jednostavno sjedite podstiče prokrvljenost u koži i opušta napete mišiće.

Opuštenost mišića i bolji protok krvi podstiče proizvodnju kolagena u ćelijama kože i kutikulama vlasi kose, pa masaže skalpa i lica predstavljaju veoma koristan način da “otjeramo” suvišne godine sa lica.

Masiranje kože glave i lica nije neutemeljeno u nauci, a i cijela jedna grana joge se bavi takozvanom “jogom lica”, u kojoj se praktikuju kratki pokreti istezanja facijalnih i vratnih mišića zarad njihove bolje elastičnosti, kojom se ujedno zateže i koža. Ovaj tretman je naročito djelotvoran ako želite da se oslobodite upornog i neprivlačnog podbradka.

Međutim, naravno, odlazak na profesionalne masaže je takođe divan način na koji možete počastiti svoje tijelo i donijeti si zadovoljstvo te poboljšati zdravlje. Cacao Beauty Studio u Banjoj Luci ima široku ponudu masaža koje vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

ISPIJANJE KAFA I ČAJEVA SA DRUGARICAMA

Ako ste pomislili da smijanje tokom razgovora sa prijateljicama ima loš uticaj na kožu lica – prevarili ste se. Ukoliko pomoću anti-age krema vodite računa o dovoljnoj količini kolagena i vode u licu, onda ne morate brinuti za takozvane “smijalice” oko usana i očiju koje uglavnom posjećuju lice u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim.

Zapravo, sve što radite tokom partije razgovora sa vama dragim ljudima se itekako računa u benefite za kožu jer srećan čovjek je i zdrav čovjek. Ipak, ako se pitate šta da popijete prilikom jednog takvog susreta, preporuka je da naručite kafu ili čaj.

I kafa i čaj imaju kofeina u sebi (naravno, kafa mnogo više), a kofein pozitivno stimuliše prokrvljenost krvnih sudova u koži i brže raspoređuje krv po tijelu. Sirova kafa je i odličan piling za umornu ili naboranu kožu (prevashodno celulit), a kesice čaja čine čuda u borbi sa podočnjacima.

Topla šolja čaja će vas odmah ugrijati i dati onu zdravu i lijepu boju licu, sjajnu i mladoliku rumenost obrazima. Redovnim ispijanjem čajeva činite višestruke koristi za sebe i svoje tijelo, te svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Bore nisu nešto zbog čega treba da stane vaš život ili razlog da se osećate nesigurno i nesrećno. Sve godine koje smo proživjeli naučile su nas korisnim stvarima, a one su samo podsjetnik da je tako i bilo. Ako ipak želite ublažite znakove starenja, priroda vam je spremila odlične saveznike na tom putu, bilo da odlučite da ih uključite u svoj svakodnevni život ili se povremeno počastite profesionalnim tretmanom.

Izvor: Lola

Pin It on Pinterest