fbpx

Vodič: Pravilna upotreba PRAJMERA za lice

Profesionalni šminkeri tvrde da se tajna blistavog tena krije u jednom proizvodu. Iako se ne možemo složiti sa njima da je za blistav izgled potreban jedan proizvod, u potpunosti se slažemo da postoji IT proizvod koji svaki make up izgled može učiniti profesionalnim i dugotrajnim – prajmer za lice.

Da li je reč o još jednom potezu marketinških timova u beauty industriji ili prajmer za lice zaista treba da koristite saznajte u nastavku teksta.

Prajmer za lice je najjednostavnije rečeno, baza, osnova šminkanja. Nanosi se pre tečnog pudera i korektora. Zbog toga što dolazi u direktan kontakt sa kožom lica obogaćen je sastojcima koji hidriraju, hrane ili oporavljaju kožu lica. Osnovna uloga prajmera je ipak ta da „zadrži“ šminku što duže na vašem licu i da izjednači ten, vizuelno smanji i popuni pore, zagladi bore i sl.

U zavisnosti od različitih tipova kože i njenih potreba na tržištu se nalaze i različite vrste prajmera za lice. Cene ove kategorije proizvoda značajno variraju, pa se tako u drogerijskom rangu mogu naći prajmeri od 300 do 1.500 dinara, dok high-end brendovi „drže“ jače cene koje dostižu čak i 10.000 dinara.

Ukoliko imate masnu kožu lica koja je sklona nepravilnostima birajte prajmere koji u sebi ne sadrže uljane komponente. Kada je o reflektujućim česticama u prajmeru reč, takve forme treba da odaberu dame sa normalnim tipom kože, dok teže strukture treba da se nađu na listi za kupovinu devojaka sa suvom kožom lica.

Na tržištu su dostupni prajmeri za lice u zelenoj boji koja je odlična za vizuelno umanjenje nepravilnosti – akni, flekica, ožiljaka i rozacee.

Još jedna velika nedoumica je da li prajmer nanositi pre ili posle dnevne kreme za lice. Ne dajte da vas naziv prajmer zbuni – prvo operite lice, očistite losionom, nanesite dnevnu kremu prilagođenu tipu i potrebama kože, pa tek onda nanesite prajmer i šminkanje nastavite uobičajeno. Prajmer nanosite čistim prstima uz blagu masažu lica koja će stimulisati cirkulaciju i doprineti postizanju osveženog tena.

Uvek odaberite proizvod koji ne sadrži denaturisani alkohol, mineralna ulja, parabene, tečni parafin i ftalate.

Prajmer za lice ne treba koristiti svakodnevno. već u prilikama u kojima želite da imate besprekoran izgled lica. Odaberite prajmer za lice iz bogate ponude Cacao drogerija već danas.

Pin It on Pinterest