fbpx

Ugodna borba protiv bora

Želja za ličnom ljepotom možda može biti potisnuta samo težnjom ka što mladolikijim izgledom. Pored zdravstvenih problema, glavni neprijatelj izgleda lica su bore.

Magična riječ za ljepotu i mladolikost kože je svakako kolagen. Koža stari i bora se usljed smanjene produkcije kolagena, koji je održava elastičnom i vitalnom. Kolagen se može nadomjestiti prirodnim putem unošenjem namirnica koje stimulišu očuvanje kolagena ili čak podstiču njegovu veću proizvodnju, ali i specijalizovanim tretmanima lica.

Želite li što mladolikije lice, namirnice koje biste trebali uključiti u svoju ishranu su:

LOSOS

Losos i druge masne ribe, poput haringi, sardina i skuše sadrže visok nivo Omega-3 masnih kiselina i pomažu da koža ostane jedra. Dodatni razlog zašto treba konzumirati losos i slične vrste ribe je i taj što ublažavaju sve zapaljenske procese na koži. Radi se o zapaljenjima koja nisu vidljiva na površini kože, ali koja uzrokuju ubrzanu razgradnju kolagena.

ĆURETINA

Ćureće meso je odličan izvor proteina, koji je veoma značajan u proizvodnji kolagena. Takođe sadrži vrstu proteina koja se zove karnozin koji pomaže da se uspori proces spajanja vlakana kolagena što rezultuje neelastičnom kožom.

ŠPINAT

Špinat i drugo zeleno povrće bogato je antioksidantima. Oni imaju ključnu ulogu u održavanju nivoa kolagena jer pomažu da se neutrališu slobodni radikali koja nastaju normalnim funkcionisanjem tijela, ali i usljed spoljnih uticaja, kao što su UV zračenje i zagađenje. Zaštitimo od slobodnih radikala istovremeno štitimo i kolagen u svom organizmu.

BOBIČASTO VOĆE

Bobičasto voće kao što su borovnice su bogate vitaminom C koji takođe doprinosi i proizvodnji kolagena ali i proizvodnji antioksidantnih materija pa ima sličan uticaj.

Sve su to zdrave, prirodne opcije na koje možete održavati potrebne materije koje već postoje u vašem organizmu i dodatno ga ojačavati. Negativna strana takvog pristupa jeste što su efekti obično prilično sporo primjetni i relativno suptilni.

TRETMANI

Međutim, ukoliko želite da u radikalnijim poboljšnjiima svog izgleda uživate u što kraćem vremenskom roku, prepustite se vještim rukama profesionalaca.

Cacao Beauty Centra iz Banjaluke nudi čitav niz različitih tretmana za lice. Ugodna atmosfera i opuštajući ambijent će se postarati za to da jedni mogući razlog zbog kog biste mogli poželiti da ovo vrijeme posvećeno samo i isključivo vama ne traje vječno jeste želja da efekte tretmana pokažete svijetu što ranije.

Stručni tim će se postarati da vaše lice dobije vrhunjsku njegu kakvu zaslužujete.

Izvor: Lola magazin

Pin It on Pinterest