fbpx

Top 5 saveta za lepše obrve!

Uokviruju lice, daju mu dimenziju, naglašavaju najlepše crte – ukoliko su pravilno oblikovane i negovane obrve mogu ulepšati vaš celokupan izgled. Svakodnevne aktivnosti, stres, ali i nepravilna nega dovode do promena u izgledu, prekomernog opadanja dlačica i kao krajnji rezultat, kreiraju neatrktivan izgled obrva.

Pročitajte pet saveta koji će vam pomoći na putu ka lepšim obrvama!

#1 Ne preterujte sa čupanjem

Iako obožavamo male beauty pomoćnike, sa pincetom oprezno! Ukoliko niste profesionalan kozmetičar najbolje je da koristite šablone pri oblikovanju obrva, iscrtate željeni oblik i dobro raščešljate dlačice i tek onda počupate višak – u granicama minimalnog. Lakše je naknadno čupati dlačice nego korigovati problem nastao usled prekomernog uklanjanja dlačica. Svakako je najbolje rešenje da vam obrve oblikuje stručno lice.

#2 Masažom do lepših obrva

Poboljšanjem cirkulacije u okoloočnoj regiji stimulišu se rast dlake, jačanje korena i bolja prokrvljenost regije, što utiče na postizanje efekta svežeg i odmornog izgleda. Palcem i kažiprstom blago pritiskajte i štipkajte luk obrve – od korena nosa do ivice luka. Ponovite 10 puta za svaku obrvu.

#3 Koristite kokosovo ulje

Kokosovo ulje sadrži vitamin E i gvožđe koji ubrzavaju rast dlake, a redovnom primenom ovog ulja doprinećete stvaranju gušćih i lepših obrva. Prethodno operite lice, pa na luk obrva nanesite malu količinu kokosovog ulja. Ostavite da deluje do 30 minuta i ostatak lagano uklonite pamučnom vatom, a zatim isperite mlakom vodom.

#4 Nega okoloočne regije

Važno je kakve proizvode koristite za negu osetljive regije oko očiju (uključujući i predeo obrva). Kreme za negu treba da budu blage, ali i dovoljno efikasne u redukovanju pojave natečenosti, tamnih kolutova i bora. Kremu za okoloočnu regiju nanesite i duž obrva – u pregib luka, tačnije na mesto na koje nanosite hajlajter nanesite manju količinu kreme i zatim razmazujte levo i desno uz lagano tapkanje.

#5 All In One rešenje

Ukoliko i vi provodite dosta vremena iscrtavajući obrve, korigujete ih sami, eksperimentišete sa bojama i proizvodima, ali opet niste zadovoljne krajnjim rezultatom, najbolje rešenje predložiće vam Jelena Rosić!

Microblading u trajnijoj varijanti ne stvara efekat šminke, već koriguje i potpuno uklanja nedostatke, i poboljšava prirodan izgled i lepotu lica. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice na obrvama, a boja koja se koristi ne razlikuje se od prirodne boje obrva klijenta. Kombinovana tehnika (dlačice + senčenje) omogućava postizanje efekta gušćih obrva koje zadržavaju prirodan oblik. Tehnika Puder obrve se radi kao blago senčenje zbog čega obrve izgledaju gušće, punije i negovanije.

Na licu mesta, a prema anatomiji lica i rasporedu prirodnih dlačica kao i tipu kože određuje se koja metoda najviše odgovara klijentu.

Javite nam se već danas!

Pin It on Pinterest