fbpx

Sve što trebaš znati o maderoterapiji

Maderoterapija je posljednjih nekoliko godina, postala najčešći i najefektniji način borbe žena protiv celulita. Dokaz tome su milioni žena širom svijeta, koje se za zadovoljstvom vraćaju na masaže, uz pomoć kojih se riješavaju nepoželjne narandžine kore.

Iako znamo da 90% muškaraca, ne zna šta je i ne primjećuje celulit na ženama, borba sa najvećim ženskim neprijateljem ne prestaje. To je tako, jer je najbitnije kako se osjećamo u svojoj koži i kako sami sebe doživljavamo. Zbog toga se svake godine sa dolaskom proljeća i ljeta i skidanjem u kratke hajine, veliki broj žena odlučuje za maderoterapiju, kako bi vrele ljetne dane, dočekale bez suvišnih masnih naslaga i neugodnih rupica na nogama.

Koliko maštovite možemo biti i koliko daleko smo spremne ići, pokazuje činjenica da su kolumbijke, smislile drvene oklagije, kako bi pobijedile narandžinu koru. Maderoterapija je nastala od španske riječi za drvo, koja glasi “madera” i “terapia” u smislu liječenja – tako da u bukvalnom prevodu predstalja “liječenje drvetom”.

Maderoterapija je masažna tehnika, kojom se najčešće tretiraju noge, stomak i nadlaktice, odnosno dijelovi tijela najpodložniji, pojavi celulita. Najvažnija stvar kod tretmana je da ga obavlja stručna osoba, kako ne bi došlo do modrica i podliva, te kako bi se postigli željeni rezultati. Zato je naša preporuka Cacao Beauty Center, gdje ćeš biti prepuštena u ruke pravih profesionalaca.

Masaža koja ne smije biti bolna, počinje nanošenjem odgovarajućeg ulja na predio koji se tretira, nakon čega nastupaju oklagije neobičnih oblika, gdje svaka ima svoju funkciju. Anticelulit masaža, koja se izvodi drvenim valjcima i rolerima, koji izgledaju kao dio bakine opreme za kuhinju, ali su dizajnirani posebno kako bi uklonili celulit, zasniva se na stimulaciji limfe.

Prvo se masira glatkom drvenom oklagijom, dok se dio tijela ne opusti i navikne na masažu, nakon čega je u fokusu podsticanje cirkulacije oklagijom za piling. Kako bi se celulit razbio i kako bi se uticalo na dublje slojeve kože, koriste se izrezbarene oklagije. Da nije riječ o naivnom tretmanu i da je profesionalizam ključan, govori podatak, da postoji više od 20 različitih vrsta oklagija, koje je neophodno pravilno koristiti.

Bitno je naglasiti, da masaža tokom čitavog trajanja ne bi trebala biti bolna i neprijatna, te ako se pojave modrice, vjerovatno osoba koja masira nije dovoljno stručna. Tretmani se rade između ciklusa, odnosno najbolje je početi sa masažama, odmah po završetku ciklusa.

Stimulacijom limfnog sistema pokreće se izbacivanje toksina iz organizma, čime se ubrzava metabolizam, kao i cirkulacija, koja podstiče izbacivanje celulita kroz urinarni i probavni trakt.

Jedan tretman traje 60 minuta, a već nakon nekoliko tretmana su vidljivi rezultati, u zavisnosti od kvaliteta kože i količine celulita. Standardna serija podrazumijeva 10 tretmana, koji se prvi put rade na svaka dva-tri dana, tako da čitav proces u prosjeku traje mjesec dana. Kako je svaki slučaj poseban i jedinstven, kod nekoga serija od 10 tretmana bude i više nego dovoljna, dok se kod drugih preporučuje uraditi još nekoliko dodatnih tretmana ili čitava serija. Optimalni rezultati se dobiju kada se kontinuirano, tokom čitave godine borite sa celulitom, što kasnije podrazumijeva odlazak na masaže jednom ili dva puta mjesečno.

Zanimljivo je da se rezultati brže vide kod punijih osoba, a nemojte se prepasti ako nakon početničkih tretmana noge izgledaju gore, nego na početku – to znači da je celulit počeo da izbija na površinu i potrebno je istrajnost, kako biste ga se potpuno riješile.

Pored uklanjanja celulita, maderoterapija je efektna i u borbi protiv stresa, opuštanju mišića, zatezanju kože, topljenju masti, smanjenju obima dijelova tijela, koji se tretiraju i poboljšanju opšteg zdravlja.

Nama se najviše sviđa što je riječ o potpuno prirodnom i neinvazivnom tretmanu, odnosno masaži u kojoj većina klijenata uživa.

Pored masaže, za koju profesionalci tvrde da ne postoji bolji i efikasniji način da se ukloni celulit, potrebno je unositi dovoljnu količinu vode u organizam, kao i paziti na pravilnu ishranu. Kako bi se potpuno riješili celulita, moramo poboljšati sve aspekte života – od ishrane, fizičke aktivnosti, spavanja, odnosno 8 sati sna – jer su ovo sve faktori, koji utiču na konačno stanje naše kože i organizma.

Pin It on Pinterest