fbpx

Pet najboljih stvari koje možete da uradite za kožu ove jeseni

Nakon izlaganja UV zračenju neophodna joj je dubinska nega kože, a vašoj beauty rutini temeljna reorganizacija! Jesen je najzahtevnije godišnje doba kada je o nezi kože lica reč.

Pored antioksidativne nege posle sunčanog leta, treba delovati preventivno u pogledu sprečavanja pojave „oktobarskih“ akni, ali i misliti o adekvatnoj pripremi kože za predstojeću zimu i niske temperature. Budite odgovorne prema svojoj koži i priuštite joj negu kakvu zaslužuje.

Dubinska hidratacija

Adekvatna hidratacija počinje redovnim konzumiranjem vode. Možda ne osećate potrebu za vodom kao tokom leta, ali ne zaboravite da do dehidratacije dolazi čak i kada je vama hladno. Popijte čašu vode i kada ne osećate žeđ, a stvorite i naviku ispijanja toplih biljnih čajeva. Menta, kamilica, zeleni čaj, hibiskus – prave riznice zdravlja koje imaju pozitvn uticaj i na vašu lepotu. Ne zaboravite da je jesen vreme kada treba da uložite u bogatu noćnu kremu i serum koji će stimulisati ćelijski metabolizam kože, ali i nahraniti dublje slojeve tkiva. Tokom noći koža se obnavlja, pa je ovaj period idealan za temeljnu hidrataciju primenom hidrantnih seruma i krema.

Pravilna ishrana

Odsustvo letnjeg raspoloženja ne sme da bude izgovor za nepravilnu ishranu. Uvrstite u ishranu grožđe koje je bogato polifenolima. Polifenoli štite kožu od štetnih uticaja iz okoline i na taj način sprečavaju njeno starenje. Bundeva, kesten i crvena paprika treba da se nađu na vašem jelovniku bar dva puta nedeljno. Ukoliko vam ten deluje sivkasto i umorno, najpouzdaniji put za vraćanje svežine licu je putem ishrane.

Voćne kiseline

Sigurno na licu ne želite hiperpigmentacije i ožiljke kao podsetnik na neodgovorno sunčanje, neadekvatnu negu, dodirivanje lica i samostalno tretiranje upalnih procesa na koži. Jesen je idealno vreme da koži vratite blistavost uz tretmane voćnim kiselinama. Više o benefitima tretmana pročitajde ovde.

Fitopiling

Fitopiling izaziva brzo ljuštenje površinskog sloja kože, aktivno utiče na ubrzavanje metabolizma kože i potkožnog tkiva i čini da koža lica postane glatka, čvršća, a proširene pore manje vidljive. Posebno se preporučuje kod nečiste kože, hiperkeratoza, masne kože sa proširenim porama i hiperpigmentacijama. Tretman takođe smanjuje ožiljke izazvane aknama. Cene tretmana pogledajte ovde.

Maske za lice

Bar dva puta nedeljno pružite koži spa tretman. Nakon temeljnog uklanjanja nečistoća i pilinga nanesite masku za lice koja je prilagođena potrebama vaše kože. Obratite pažnju na listu aktivnih sastojaka i birajte maske sa hijaluronskom kiselinom, vitaminima, mineralima i retinolom. Gel, kremaste, peel off, maske u maramici – izbor je veliki. Potražite odgovarajuću masku za lice u Cacao drogeriji. Oduševiće vas raznovrsnost ponude i pristupačne cene!

Pin It on Pinterest