fbpx

One su najbitniji detalj na licu – kako do savršenih obrva?

Obrve su “detalj” na licu koji, pored zuba, najviše utiče na sam fizički izgled lica. One mogu učiniti da oči izgledaju veće ili manje, a cijelom području oko očiju daju konačan izgled. Zbog toga nije neobično da im se pridaje mnogo pažnje, a mi ti otkrivamo najznačajnije informacije, savjete i trikove kako da postigneš savršen izgled lijepih obrva!

Kroz istoriju se mijenjala percepcija kod ljudi, koji izgled i oblik obrva je najprihvatljiviji. Posljednjih nekoliko godina su u modi prirodne i guste obrve, ali nemaju svi tu sreću da su se rodili sa takvim obrvama. Srećom, danas postoji sjenčenje, odnosno puder obrve – najpopularnija tehnika za postizanje lijepih obrva iz snova.

Kako je riječ o trajnom procesu, najbitnija stvar je izabrati provjereno i stručno lice, koje će od tvojih obrva izvući maksimum. Jelena Rosić iz Cacao Beauty Centra u Banjaluci jedan je od najboljih browmastera u regionu, a prošla je brojne obuke, kako bi tehniku puder obrva dovela do savršenstva.

Ova bezbolna i bezbijedna estetska tehnika, podrazumijeva korigovanje, mijenjanje i uljepšavanje određenih nedostataka na obrvama, a sastoji se od ubacivanja pigmenta u površinski sloj kože, pomoću posebnog aparata, namijenjenog izradi trajne šminke i tetovaža.

Tokom tretmana nema krvarenja, nema bola, intenzitet i prirodnost boje, zavisi od kože klijenta i procesa apliciranja boje, koji se ponavlja 3 do 4 puta. Na ovaj način se podešava boja novih obrva, odnosno traži se najidealnija nijansa. Pigment se uvijek prilagođava prirodnoj boji obrva, tonu i podtonu kože, boji očiju, a preporučuje se da se na prvom tretmanu ide sa svjetlijom bojom, koju je kasnije uvijek lako potamniti i korigovati.

Zanima te koliko dugo ćeš imati savršene obrve?

Puder obrve zadržaće se na tvom licu u zavisnosti od tipa kože. Optimalno je da se na licu zadrže od godinu do godinu i po dana, međutim kod nekih klijenata su one potpuno reprezentativne, čak i nakon tog perioda, sve do 2 godine nakon tretmana. Nakon mjesec dana od tretmana radi se prva korekcija, jer je toliko potrebno da se puder obrve u potpunosti formiraju i da koža zaraste i obnovi se.

Kako je koža lica posebno osjetljiva i podložna iritacijama, Jelena Rosić ističe da je najbolje da prvo posjetiš Cacao Beauty Centar u Banjaluci, gdje ćeš dobiti sve informacije i konsultovati se dodatno u vezi puder obrva, ali i ostalih tretmana trajne šminke. Možda, osim obrva, odlučiš da uljepšaš i kapke diskretnim ajlajnerom ili usne, i tako upotpuniš prirodan izgled.

Ono što se nama najviše sviđa kod ove tehnike je što se nakon tretmana, ne vidi da su žene radile trajnu šminku, a efekat je itekako vidljiv i utiče na cjelokupan izgled lica.

Pin It on Pinterest