fbpx

EPILACIJA

Poklonite povjerenje i brigu o vašoj ljepoti iskusnom Cacao timu!

Epilacija laserom je najtrajniji i najefikasniji način uklanjanja neželjenih dlaka, gotovo sa svih delova tijela. Laseri za epilaciju su aparati koji proizvode svijetlost određenih boja i talasnih dužina. Razlikom u talasnoj dužini laserskog zraka, razlikuje se tretirana ciljana struktura u koži.

Prilikom epilacije laserom ciljana struktura je pigment koga ima najviše u dlaci. Tokom epilacije laserom, same dlake sprovode laserski zrak do svog korijena, gde se praktično dlaka rasprsne od topline i na taj način ošteti svoj koren. Iz tretmana u tretman ovo oštećenje dlake postaje sve veće a dlaka koja se pojavljuje nakon epilacije laserom postaje sve tanja i svijetlija. Sa oštećenjem korena dlake značajno se usporava i njen rast. Ostale strukture kože laserski zrak ne prepoznaje i kroz njih prolazi bez ikakvog oštećenja. Iz istog razloga može se tretirati samo dlaka koja ima pigmenta. Za dlake koje nemaju pigmenta, tretman izbora je elektroliza.

Veoma je velika razlika u potrebnom broju tretmana epilacije i mogućim neželjenim efektima kada se koristi IPL aparat – Intense Pulse Light – i kada se koristi diodni laser.

IPL uspavljuje dlake, a laser ih uništava. Jačina lasera je daleko efikasnija od snopa IPL svetlosti Svakako da aparat sam po sebi nije dovoljan za uspešan tretman već i obučenost i iskustvo lekara koji obavlja epilaciju.

Od iskustva lekara i kvaliteta aparata zavisi broj i uspeh samih tretmana.

Pin It on Pinterest