fbpx

Njega vašeg lica nakon nošenja maski

Vjerovatno ste se susrele sa pojavom maskni koje su došle sa globalnom pandemijom novog Korona virusa. Neplanirano su napravile probleme na licima mnogih žena širom svijeta. Dosadne su i uporne. Maskne – su akne koje nastaju kao posljedica nošenja zaštitnih maski. Tvoja donedavna dnevna rutina u njezi kože lica i vrata više nije dovoljna. Vrijeme je da im objaviš rat, i riješiš se posljedica koje su do sada ostavile na tvojoj koži i spriječiš njihovu daljnjuu pojavu.

Dok nosimo zaštitne maske, pod njima se na našoj koži stvaraju idealni uslovi za umnožavanje bakterija. Vazduh je topao, razvija se vlaga, pore se zatvaraju, a i sami materijali naših zaštitnih maski mogu biti značajan razlog za iritaciju kože. Ukoliko se šminkamo, maskne će tim prije okupirati naše lice.
Kako su nam zdravlje i odgovornost na prvom mjestu, ne preostaje nam ništa drugo nego da pojačamo dnevnu rutinu njege našeg lica i objavimo rat masknama.

Ukoliko su maskne već duboko prodrle u tvoju kožu i ostavile trag, vrijeme je da razmisliš o higijenskom tretmanu lica. Reč je o dubinskom čišćenju kože koje će je osloboditi nakupljenih toksina, hidrirati kožu i pojačati njenu mikrocirkulaciju, pore će prodisati.

Piling, čije blagodeti sigurno već dobro znaš, odlično je pojačanje u borbi s masknama. Nadamo se da poštuješ preporuku da ga radiš jednom sedmično, ali bi u ovoj situaciji bilo poželjno da se to čini minimum dva puta. Naravno, budi nježna prema svojoj koži, dovoljno da ukloniš mrtve ćelije, ali ne i da je oštetiš. Možda je pravi trenutak da se prepustiš rukama stručnjaka i odradiš hemijski piling, tretman voćnim kiselinama, koji će biti dobra baza za tvoju dalju pojačanu njegu. Dolazeća jesen svakako je idealan trenutak za ovaj regenerativni tretman lica.

Čišćenje lica ujutru i uveče preparatima koji provjereno prijaju tvojoj koži nešto je što se podrazumeva. A dok smo pod maskama, potrudi se da ni po koju cijenu ne preskočiš ovaj dnevni ritual.

Jedan od tvoih saveznika u borbi s masknama je i aktivni kiseonik, čije su blagodeti po našu kožu sada još više na cijeni. Bočice s raspršivačem idealne su za nošenje u tašni, tako da ovo osvježenje možeš uvijek da imaš uz sebe. Aktivni kiseonik njeguje i stimuliše obnavljanje površinskog sloja kože, vraća joj elastičnost i sjaj a isti možete da nabavite i u našem Cacao beauty centru Banja Luka. Ukoliko želiš profesionalni tretman kiseonikom tu je oxygen tretman kao dobro polazište za dalju njegu lica. Ako do sada nisi koristila aktivni kiseonik, a odlučiš se za kupovinu istog u apotekama ili drogerijama, nemoj da te zabrine miris koji zna da bude neugodan prvih par dana dok se ne navikneš.

Tvoj omiljeni saveznik u ljepoti, šminka, za vrijeme nošenja zaštitnih maski priklonio se tvom neprijatelju, pa veoma pogoduje razvoju maskni. Savjetujemo ti da ne koristiš previše šminke i da je obavezno temeljno ukloniš sa lica. Aktivni kiseonik o kome smo maločas pisali ima i dezinfekciono dejstvo, pa ti može biti od koristi da ga na lice naprskaš prije šminkanja, a još više ako se odlučiš da on bude tvoj “final touch” nakon skidanja šminke i prije nanošenja noćne kreme.

Zakažite vaše termine putem našeg web sajta, INBOXA na socijalnim mrežama ili putem telefona 065 00 55 22!

Vaš Cacao Beauty Center Banja Luka

Pin It on Pinterest